De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
09 244 73 73
kinahuis@stad.gent 

De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55, 9000 Gent
09 225 05 42
kinatuin@stad.gent

Workshop voor volwassenen: bouwen met zwammen

Wanneer: 
zondag 5 augustus 2018
Locatie: 
de Tuin
Inhoud: 

Bij de tentoonstelling 'Fungal Futures 03' organiseert De wereld van Kina in samenwerking met Ekoli workshops voor kinderen en volwassenen. 

Deze mushroom material, of materiaal op basis van zwammen, is één van de meest veelbelovende nieuwe biomaterialen. Het is onder andere erg licht, sterk en volledig biodegradeerbaar. Bovendien wordt dit materiaal gegroeid op basis van verspilde grondstoffen.

Deze techniek wordt reeds toegepast voor het produceren van isolatie- en verpakkingsmateriaal. Hobbyisten, biologen en ontwerpers ontwikkelden ook stoelen, lampenkappen, tegels en zelfs schoenen.

De workshop is een inleiding tot het zelf groeien van biomaterialen met behulp van zwammen. Je leert onder andere enkele labotechnieken, recepten en hoe je nadien thuis verder met het materiaal aan de slag kan.

Tijdens de workshop zullen we gebruikmaken van mallen om het materiaal vorm te geven. Er zijn mallen beschikbaar en we hopen dat deelnemers ook hun eigen mal voor een object naar keuze meebrengen (vraag ons eerst naar de vereisten). Tijdens een follow up meeting in het open bio labo Reagent kan je nadien je materiaal nog verder zelf personaliseren.

PRAKTISCH
Deelnameprijs: €42
Duur: 2u
Locatie: DE WERELD VAN KINA: DE TUIN
Berouw 55, 9000 Gent
Reserveren doe je online (klik hier)

© Stad Gent 2018
De Wereld van Kina,
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
tel. 09 244 73 73, kinahuis@stad.gent