Nieuwsitems

MUSEUMWEEK in Design museum Gent en De wereld van Kina

Wist je dat een museum ook de perfecte plek voor een leuke vakantie kan zijn? Deze zomer slaan Design museum Gent en De wereld van Kina: de Tuin de handen in elkaar om jou een supertoffe week te bezorgen!

Van dinsdag 22 augustus tot vrijdag 25 augustus.

In de voormiddag ontdekken we felle kleuren, gekke vormen en bijzondere technieken in Design museum Gent en gaan we als echte ontwerpers aan de slag. In de namiddag dompelen we je onder in de wondere wereld van bijen, spinnen en planten. Koken, aquarellen en estafette staan alvast op het programma. De oudste heemtuin van België wordt één van je favoriete plekjes.

Op het einde van de week hebben we heel wat bij elkaar geknutseld en kunnen de ouders de originele creaties met eigen ogen komen bewonderen

Inschrijven en meer info

Erfgoeddag: Word bijenhelper!

Bijen zorgen voor de planeet, zonder hen geen appels of peren. Maar ze zijn met uitsterven bedreigd. Hoog tijd dus om het tij te keren. Zet je voelsprieten op en ontdek waarom bijen zo nuttig zijn en hoe ze leven. Leer van de imker hoe je voor ze kunt zorgen. Kom ook langs voor lekkers uit de honingbar.

Op zondag 23 april van 10 tot 18 uur
In De wereld van Kina: de Tuin - Berouw 55
Bijenspeurtocht voor kinderen van 3 tot 8 jaar
Honingbar
Informatiestand met imker
 

Rare snuiters - inclusief gedichten- en prentenboek te koop in de museumshop

Voel een dier, hoor een gedicht
ook al zien je ogen nauwelijks licht.
Deze rare snuiters zijn beesten
wellicht ken je de meesten.
Over elk dier een weetje
zo leer je nog een beetje.

Het boek 'Rare Snuiters' is nu te koop aan de balie in De wereld van Kina: het Huis (prijs: €35). Dit prentenboek is 'inclusief': iedereen kan er volop van genieten, ook wie blind of slechtziend is, dyslexie of een andere leesbeperking heeft. Spelenderwijs leren de kinderen elkaars ervaringswereld kennen. Ze maken zelfs kennis met brailleschrift.

© Stad Gent 2017
De Wereld van Kina,
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
tel. 09 244 73 73, kinahuis@stad.gent